Kdybych měla vystrojit oslavu narozenin každému živému v naší domácnosti, měl by před měsícem svoji oslavu i kvásek. V únoru loňského roku jsem si přivezla kvásek od kamarádky a od té doby víme, zač je toho kvalitní pečivo. Bez konzervantů a látek zlepšujících mouku vydrží takový krasavec zabalený jen do utěrky tři dny měkký.
Mám radost, že kvásek přežil i během pobytu v porodnici. Chléb během té doby pekla máma. Napoprvé ji nejspíš překynul a na plechu se celý roztekl. Chlebovou placku o výšce tak 3 cm pak nakrájela na krajíčky a podala je dětem jako tyčkový chléb :)
tak můj kvásek Béďa bude mít na apríla teprve první měsíc.. ale o to větší radost je ta, že je námi splozený a stále vitální :-)
OdpovědětVymazatVýborně :) Po měsíci už je parádně zajetý :)
Vymazat