Po návratu z pole, které se nám teď tak hezky proměnilo v běžkařskou dráhu, na nás čekal ještě teplý jablečný crumble. Nechápu, jak jsem ho do teď mohla v kuchařkách tak přehlížet.
Minulý týden ho se mnou poprvé vyráběl Josífek - krájel jablka ostrým nožíkem jako profík. Dnes ho z většiny udělala Anežka. Takhle jsem si to nedělní pečení vždycky představovala.
0,5 kg jablek (což jsou cca 4 jablka - ale čím víc pomocníků, tím více ztrát)
vanilkový cukr
mletá skořice
Drobenka:
250 g mouky (cca 150 g špaldové a 100 g hladké - jak to padne, tak to padne)
150 g cukru
170 g změklého másla (dnes dokonce 1/3 kozího másla a přes děti tak poprvé prošlo)
Závratný postup - nakrájet na kostičky oloupaná jablka, v zapékací míse nebo formě (nevymazávám) rovnoměrně rozprostřít, lehce posypat skořicí a vanilkovým cukrem. Zasypat drobenkou a dát péct na 180 st. na 30 až 40 minut - dokud povrch hezky nezezlátne. Jíst teplé a nečekat, že zbyde.
Ten jsem dnes hledala. Nakonec jsem udelala strudl. Ale diky. Dojde na nej. A odkud je ten svetrik s liskou? Och
OdpovědětVymazatSvetřík má na svědomí zase Eva https://www.fler.cz/shop/petite-0 Já jí k oprášení sít prostě musím dohnat, muž už nic jiného než její lišky nosit nechce :)
VymazatVýborný.. zkus příště udělat drobenku z drcených vloček a ořechů + cukr+máslo...
OdpovědětVymazat